Huawei_P10

Huawei P10

Fina detaljer

av Prylguiden #Fototillbehör #Huawei
8.9

I likhet med föregångaren P9 har nya P10 en dubbelkamera som Leica har varit med om att utveckla. Den ena tar färgbilder, medan den andra fotograferar i svartvitt. Informationen från de båda kamerorna används bland annat för att ge goda resultat i svagt ljus. P10 klarar sig också fint på höga ISO-värden. ISO 1 600 ger bra resultat, och även det högsta ISO-värdet på 3 200 är användbart. Färgåtergivningen är väldigt fin, och exponeringarna är bra. På jpeg-bilder kan kontrasten bli i hårdaste laget, för bilderna skärps upp i konverteringen. Detaljgraden är generellt härlig, men de finaste detaljerna i t.ex. tyg kan bli lite luddiga i jpeg-bilderna, vilket är helt normalt. Lyckligtvis kan man fotografera i både råformat och jpeg, så man kan själv råkonvertera fram de finaste detaljerna och justera en lång rad andra parametrar, bl.a. kontrast, i exempelvis Lightroom. Tyvärr blev tidsangivelsen fel i de råbilder som vi tog. Vi hoppas att detta korrigeras i en kommande programvaruuppdatering.
Kameraappen fungerar bra, och med Pro-inställningen kan man justera bl.a. vitbalans, slutartid och ISO. Autofokusen är bra men tvekar något när man själv väljer fokus. Det är normalt och ställer sällan till med problem i praktiken. Det finns en särskild funktion för att ge bilder en oskarp bakgrund. Den fungerar bra, speciellt till porträtt.
P10 har ett lagringsutrymme på 64 gigabyte, och den utmärkta skärmen med Full HD-upplösning är på 5,1 tum.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Snygg bildkvalitet med välexponerade bilder, tjusiga färger och många detaljer, och det går att fotografera i råformat.
Autofokusen tvekar något då och då, och så är tidsangivelsen i råfilerna fel. Ansiktsigenkänningen är långsam i svagt ljus.

Specifikationer

Märke
Huawei