nissin_i60A

Nissin Digital i60A

Litet, mångsidigt ljushuvud

av Prylguiden #Fototillbehör #Nissin
8.6

Nissins nya i60A är kompatibel med de flesta märken av systemkameror med och utan spegel. Vi testade den kompakta blixten, med ett ledtal på 60, på en Canon EOS-fullformatskamera och vi blev generellt förtjusta. i60A klarar det mesta, men den kan få problem vid gruppbilder. I gengäld är den blygsamma storleken en påtaglig fördel – i60A är enkel att ha med sig och fungerar perfekt för systemkameror. Knapparna och inställningsrattarna är lite små, men det är lätt att välja t.ex. blixt­kompensation som kan ställas in två bländarsteg upp och ner. Det finns en inbyggd videolampa som duger fint för närbilder, men vid avstånd på över två meter kommer den till korta. Blixten använder fyra AA-batterier. Uppladdningstiden är inte toppen; det tar en halv sekund varje gång som man har tagit fyra bilder i sträck vid full urladdning. Här är de stora modellerna från t.ex. Canon och Nikon med samma ledtal markant snabbare.

Tack vare den kompakta utformningen är blixten som gjuten för ägare av Fujifilm-kameror; blixten passar perfekt på t.ex. en Fujifilm X-Pro 2 eller en X-T2. Blixthuvudet kan vridas 180 grader åt sidan och vinklas 90 grader uppåt. Tillsammans med Nissins nyutvecklade sändare Air 1 och Air R kan blixten även användas på trådlös väg samt som en slavblixt i flera grupper. Om man använder blixten i dagsljus kan man välja High-Sync, vilket gör det möjligt att ta blixtbilder med slutartider ända ner till 1/8 000 sekund

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Smidig och allsidig blixt för både stillbilder och videoinspelning. Användningen är intuitiv, och designen är praktisk och kompakt.
Återuppladdningstiden är lång. Vi tyckte inte att man får riktigt samma ljusstyrka som man får från en större blixt med samma ledtal.

Specifikationer

Märke
Nissin