Sirui T-2205X

Många tror att kinesiska stativ bara är billiga och rangliga. Det här kolfiberstativet sätter fördomarna på skam.

#Stativ #Sirui
8.4

Redan när man öppnar den exklusiva kartongen i kraftig, svart papp med ett drömlikt kolfiberstativ, får man intryck av att man har fått tag i toppkvalitet från ett av de stora, kända märkena, men det har man inte. Stativet heter Sirui, och det är kinesiskt. Modellen T-2205X är kvalitetsmässigt övertygande; den är inte större än en stor läskflaska och väger bara 0,8 kilo. Det är smidigt med ett så litet och lätt stativ.
Stativet fälls ihop på ett sinnrikt vis. Trots den kompakta storleken finns det i den medföljande väskan även plats för ett monterat kulhuvud när stativet är hopfällt. Det bara 34 cm höga stativet kan fällas ut till drygt halvannan meter. De sista tio centimetrarna får man genom att fästa en lös del på gängan, vilket inte är optimalt. Med en DSLR-kamera och ett tungt tele blir benen lite mjuka på grund av de många lederna. Det är bra att gummifötterna har inbyggda piggar som man kan skruva fram. Stativet kostar bara hälften så mycket som andra jämförbara stativ från mer kända märken.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Sirui ger med T-2205X toppkvalitet till ett hyggligt pris. Ett mindre minus är att det medföljer en lös förlängare, och så bidrar benens många leder till att försämra stabliliteten. I gengäld är den kompakta storleken perfekt till semesterresor och fotoexkursioner.

Specifikationer

Märke
Sirui