Manfrotto PIXI mini tripod

Med Manfrottos nya ministativ kan man blixtsnabbt ställa in och låsa kulhuvudet. Och så ruvar det på en fiffig extrafunktion för videoinspelning.

#Stativ #Manfrotto
9.3

Pixi lever upp till alla krav man kan ställa på ett bordsstativ. Det är bara 13,5 cm högt, och vikten är ynka 230 gram. Det medföljande kulhuvudet är av rostfritt stål, och tack vare en smart röd knapp kan man med en enkel tryckning lossa och ställa in kulhuvudet, som låses fast igen när man släpper knappen. De tre benen består av fiberplast, vilket bidrar till att hålla nere stativets vikt, och alla tre benen har glidsäkra gummifötter. Ministativet lämpar sig bäst för de minsta spegelreflex- eller systemkamerorna, då det klarar en vikt på högst ett kilo. Långa objektiv kan stativet inte heller hantera, då optikens längd inte får vara mer än 8,5 cm; annars riskerar man att stativet välter. Vi provade dock att montera en semiprofessionell Canon EOS 7D med paketobjektivet på 18–55 mm och tog en rad bilder utan problem. Närmast genialiskt är det dessutom att stativet i hopfällt tillstånd kan användas som ett handgrepp till kameran, vilket är särskilt idealiskt när man spelar in video.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Manfrotto Pixi är just nu det bästa bordsstativet. Vikten är bara 230 gram, och kulhuvudet är av rostfritt stål och går lätt att lossa och spänna. Gummifötterna ser till att benen inte glider, och stativet kan användas som handgrepp. Det är smart!

Specifikationer

Märke
Manfrotto