Manfrotto BeFree GT Carbon

Med sina ben av kolfiber väger BeFree GT ­Carbon bara 1 550 gram och kan bära en last på 10,0 kilo, vilket är mer än tillräckligt för de flesta.

av Prylguiden #Stativ #Manfrotto
8.9

Med sina ben av kolfiber väger BeFree GT ­Carbon bara 1 550 gram och kan bära en last på 10,0 kilo, vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Vi testade bland annat med en ­Nikon D850 och ett 70–200 mm F2.8, och stabiliteten var verkligt bra.
Den maximala höjden är 162 centimeter, ­vilket är bra för ett resestativ som bara är 43 centimeter när det fälls ihop. Kulhuvudet har två justeringsskruvar, där den ena låser den vågräta rörelsen vid exempelvis panoraman, medan den andra styr kulans rotation. Skruvarna är lätta att justera och lagom tröga. Huvudet har ett bra snäpplås, så att du kan montera på och av kameran snabbt. Det är bra att plattan följer den universella ARCA-standarden, så att den kan användas med andra stativ än bara Manfrottos.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Huvudet har ett bra snäpplås, så att du kan montera på och av kameran snabbt. Det är bra att plattan följer den universella ARCA-standarden, så att den kan användas med andra stativ än bara Manfrottos.

Specifikationer

Märke
Manfrotto