Cullmann Carvao 832MC

Carvao 832MC är byggt i solitt aluminium med starka kolfiberben som håller vikten nere på bara 2,2 kilo. Det ena benet kan skruvas av och sättas ihop med mittpelaren så att man får ett enbensstativ.

av Prylguiden #Stativ #Cullmann
9.1

Tyska Cullmann har använt solitt aluminium i alla fogar och rörliga delar i detta stativ för krävande entusiaster. Benen är av kolfiber, vilket har fått ner vikten till endast 2,2 kilo inklusive det robusta kulhuvudet. Huvudet har två inställningsskruvar, och med en liten skruv justerade vi hur stramt kulan rör sig. Det var en fördel när vi använde tung utrustning.
Benen har en diameter på hela 3,2 cm och genom att vippa dem 180 grader kunde vi vända mittpelaren nedåt för att ta makrobilder. Det ena benet kan till och med skruvas av och sättas ihop med mittpelaren till ett enbensstativ. Den maximala arbetshöjden på 180 cm gav oss en bra arbetsställning i alla lägen. Stativet var mycket stabilt oavsett om vi använde en stor DSLR-kamera eller en mindre systemkamera utan spegel.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Behöver man ett ytterst robust och samtidigt lätt stativ för tung utrustning är Cullmann ett mycket bra val. Det är byggt med omsorg om minsta detalj.

Specifikationer

Märke
Cullmann