Skylum Luminar 2018

Det är oerhört enkelt att skapa snygga och iögonfallande resultat. Det är lätt att hamna långt bortom naturlig motivåtergivning.

#Program #Skylum
8.9

Om du kämpar med att skapa snyggare landskaps- eller semesterbilder med mättade färger och iögonfallande effekter, kan Skylum Luminar 2018 vara lösningen. Skylum Luminar 2018 är ett fristående bildbehandlingsprogram där bildbehandlingen i princip utgår ifrån filter. Om du har en landskapsbild som är tagen en gråmulen dag kan du som genom ett trollslag göra om den till en målerisk, disig morgonstämning där solen letar sig upp över horisonten. Programmet har, i likhet med Lightroom, skjutreglage för ljus och färger, men det är inte förrän du sätter igång filtren som Luminar visar sitt existensberättigande.
Effekterna har engelska namn och delas in i grupper utifrån epitet som grundläggande, problemlösande, ­professionella och kreativa. Här ger de tre första grupperna ungefär lika mycket som en urvattnad version av Photoshop eller Lightroom, men de kreativa filtren är däremot något extra. Här kan man skapa ”den gyllene timmen”, ”solstrålar” och annat trevligt. En ­irriterande detalj är att varje filter som du använder öppnas med skjutreglage till höger på skärmen. De tar upp utrymme, och du måste snart lägga tid på att stänga dem som du inte längre använder. Programmet finns till både Mac och Windows, och innan man bestämmer sig för att köpa det kan man ladda ned en 14-dagars gratis provversion.

Omdöme

Det är oerhört enkelt att skapa snygga och iögonfallande resultat.

Det är lätt att hamna långt bortom naturlig motivåtergivning.

Specifikationer

Märke
Skylum