Silkypix Developer Studio Pro5

Varje gång du har jobbat med en funktion, t.ex. färg­justering, måste du klicka på en knapp för att uppdatera bilden innan du kan gå vidare och t.ex. ändra skärpan.

#Program #Silkypix
6.8

Japanska Silkypix levde under sina första år ett stilla liv. Programmets japanska tecken översattes till engelska först för fem år sen. Många känner redan Silkypix som det konverteringsprogram som levereras med Panasonics systemkameror. Det som medföljer är dock bara version 3, medan vi här testar den nya och ganska dyra version Pro 5. Användargränssnittet är trevligt och ser nästan tredimensionellt ut på skärmen. Sparar man justeringar som förinställningar kallas de för cloakroom, eller garderob. Ganska påhittigt. Det är dock inte lika bra att viktiga verktyg för t.ex. rotation och vinjettering inte går att hitta i verktygslådan. De finns där men är som standard inaktiverade. När man får upp dem på skärmen via menypunkten View blir Silkypix en hel del bättre att jobba med. Riktigt bra blir det dock inte, då programmet uppdateras mycket långsamt och på denna punkt därför påminner mycket om Photo Ninja. Varje gång du har jobbat med en funktion, t.ex. färg­justering, måste du klicka på en knapp för att uppdatera bilden innan du kan gå vidare och
t.ex. ändra skärpan. Med Silkypix ska man egentligen konvertera bilder i hela mappar åt gången, men om man vill ha ut max av varje enskilt motiv måste man naturligtvis göra det individuellt. Silkypix matchar inte testets bästa.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

När man väl har aktiverat de verktyg man behöver jobbar Developer Studio Pro 5 bra, men det uppdaterar bilden för långsamt. För att vara prisvärt borde programmets pris sänkas med hela två tredjedelar.

Specifikationer

Märke
Silkypix