PortraitPro 18 Standard

Ett bra program för Mac och Windows med optimala redskap för perfekta porträtt. Lågt pris. Insticksversionen är nästan dubbelt så dyr. Den automatiska maskeringen kunde vara bättre.

av Prylguiden #Program #Portrait Professional
8.8

Programmet PortraitPro (tidigare Portrait Professional) är avsett för porträttfotografer och imponerar inom flera områden. Numera registrerar det ögon, mun, näsa, hår, ögonbryn och ansiktsform med hjälp av artificiell intelligens baserad på tusentals foton. Därmed kan programmet ge sina bästa förslag till korrigeringar helt automatiskt, och det fungerar förvånansvärt bra. Samma sak gäller den automatiska justeringen av hudtoner. När vi testade med porträtt som hade en rödaktig ansiktsnyans valde programmet ett riktigt naturligt läge. Alla justeringar kan finputsas med flera reglage. Här kan man fördjupa sig i detaljerna och justera former på alla delar av ansiktet och exempelvis lägga till ljus från en ringblixt i ögonen eller till och med smink. Man får hålla fingrarna i styr så att resultatet inte blir överdrivet. Det går också att frilägga motivet och lägga in en ny bakgrund. Här är autofunktionen inte optimal, men med penselverktyg kan man uppnå bra resultat. Det är bra att man kan spara förinställningar till senare. Standard-versionen kan inte användas som insticksprogram till Photoshop och Lightroom, men det kan Studio-versionen för 845 kronor, som även hanterar filer i råformat.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Standard-versionen kan inte användas som insticksprogram till Photoshop och Lightroom, men det kan Studio-versionen för 845 kronor, som även hanterar filer i råformat.

Specifikationer

Märke
Portrait Professional