Pixelmator Pro

Programmet har en snygg arbetsyta och det är lätt att dela färdiga bilder och personliga förinställningar. Priset är inget att klaga på. Pixelmator Pro är inte lika proffsigt som Photoshop. Vissa av verktygen skulle kunna vara mer intuitiva att använda. Finns inte till Windows.

av Prylguiden #Program #Pixelmator
8.3

Pixelmator Pro är ett avancerat bildbehandlingsprogram för Mac-användare. Programmet kräver operativsystemet High Sierra och arbetar snabbt och effektivt. Designen är minimalistisk och de flesta funktionerna ligger i menyraden längst upp. I panelen till höger finns dock verktygen man använder mest, som beskärningsverktyg och penslar, medan lager hanteras till vänster. Tyvärr går det inte att ändra lagrens blandningsläge, och överlag erbjuds färre justeringsmöjligheter än i Photoshop. Vi hade till exempel gärna sett fler möjligheter att arbeta grundligt med HDR-bilder.
Pixelmator Pro klarar de flesta råformat, och man kan hämta bilder från sitt iCloud-konto och spara dem där. Det är bra att man kan spara filer i PSD-format, så att man kan arbeta vidare i Photoshop. Pixelmator Pro köps för ett engångsbelopp, och det är billigare än en Adobe CC-prenumeration.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Programmet har en snygg arbetsyta och det är lätt att dela färdiga bilder och personliga förinställningar. Priset är inget att klaga på.

Pixelmator Pro är inte lika proffsigt som Photoshop. Vissa av verktygen skulle kunna vara mer intuitiva att använda. Finns inte till Windows.

Specifikationer

Märke
Pixelmator