PictureCode Photo Ninja

Det nya, coola bidraget bland klassens råkonverterare får toppbetyg för bilderna, men det märks tydligt att det är fråga om en förstaversion.

#Program #PictureCode
8.3

Picturecode, som är kända för brusreduceraren Noise Ninja, ligger även bakom råkonverteraren Photo Ninja som ger färdiga bilder. Motiv konverteras både trovärdigt och inbjudande med en detaljgrad som är i absolut toppklass.
Programmet har en funktion som kallas för Smart lighting som automatiskt justerar ljusbalansen och räddar högdagrar, och den fungerar bra. Färgprofilerna ger mättade nyanser som särskilt passar för landskapsbilder. Tyvärr märker man även att detta är en förstaversion. Jämfört med t.ex. Lightroom 4 får man mycket brus när man lättar upp skuggiga områden. Och ofta tonas räddade högdagrar i olyckliga färger som t.ex. ljusrosa, som man sedan måste avlägsna genom att dämpa dem i Color Recovery.
Brusreduceringen måste däremot ökas för fullt om färgbruset ska bort. Vi saknar funktioner som
selektiva justeringar med pensel eller övertoning, och även organiseringsdelen är spartansk. Optiska fel rättas inte automatiskt, men man kan göra det på manuell väg.

Omdöme

Konverterar du råfiler utan att göra några stora justeringar bör du genast ladda ner en provversion av Photo Ninja. Men om du behöver mycket mer avancerade funktioner och justeringar är den här förstaversionen inte mitt i prick.

Specifikationer

Märke
PictureCode