Picturecode Photo Ninja 1.1.2

Picturecode skördade i början framgångar med brusreduceringsprogrammet Noise Ninja, och det är också Photo Ninjas starkaste sida.

#Program #PictureCode
7.0

Man kan installera Photo Ninja och testa det, men vill man ha ut sina bilder som jpeg måste man antingen köpa det eller skriftligen begära en 14 dagars testlicens. Användargränssnittet är litet primitivt. All text är skriven med samma små bokstäver, och det tar fem gånger så lång tid att öppna en bild och komma igång som med de andra programmen. Mycket snabbare går det inte senare heller. När man har gjort en inställning sker det inget på ett par sekunder, och sedan börjar bilden uppdateras i grova pixlar från bildmitten och ut mot hörnen. Att programmet är hårt pressat visade sig dessutom genom att det kraschade emellanåt. Picturecode skördade i början framgångar med brusreduceringsprogrammet Noise Ninja, och det är också Photo Ninjas starkaste sida. Vi kunde ljusa upp mörka partier ordentligt utan att det gick ut över återgivningen av svart, och samtidigt var brusreduceringen nästan lika effektiv som Adobes. Det är ganska svårt att styra den manuella korrigeringen av vinjettering. Här ska man justera styrkan mellan bildmitt och hörn. Det finns en automatisk funktion, och man kan själv lära programmet genom att spara en profil för kameran och för olika brännvidder. Det borde vara enkelt att räta upp en sned horisont helt utan vidare, men det är det tyvärr inte.

Omdöme

Man kan absolut konvertera råfiler med Photo Ninja, men det är något av en kamp. Picturecodes brusreducering imponerade, men allt sammantaget är priset för högt och arbetsgången för långsam.

Specifikationer

Märke
PictureCode