Photoshop Elements 11

Det är som att landa i ett helt nytt program när man går från tidigare versioner av Elements till version 11. Inget ligger där det brukar, och det är bra.

#Program #Photoshop
9.2

Elements 11 har fått ett ljust, läckert och helt nydesignat användargränssnitt. Många funktioner finns på nya ställen, men ändå tar det bara några sekunder innan man är igång med komplicerad bildbehandling och jobbar med de nya funktionerna, t.ex. några väldigt övetygande nya serieteckningseffekter. Dem kommer man åt via fliken Guidad.
Väljer man fliken Expert, som vi föredrar, finns det stora ikoner i en ny design. Justeringen av verktygen har flyttats ner till ett stort område längst ner i bilden i stället för som tidigare i ett smalt fält längst upp. Det är överskådligare än förut. Men inte allt är yta. En nyhet är filtret Linsoskärpa, som man t.ex. kan använda för att göra bakgrunden suddig. Det finns också fler möjligheter i råkonverteraren, som har uppdaterats till Process 2012. Det innebär bland annat att man nu kan lätta upp skuggorna bättre och få läckra och färgrika bilder med Klarhet och Lyster. Vi testar Elements mot konkurrenterna i nr 4/2013.

Omdöme

Elements 11 får de tidigare versionerna att verka oöverskådliga. Den genomgripande översynen av designen gör det lättare att bildbehandla. Råkonverteraren har fått fler funktioner, och det har tillkommit nya sköna filter.

Specifikationer

Märke
Photoshop