onOne Software, Perfect Photo Suite 8 Premium Edition

Version 8 av detta bildbehandlingsprogram har fått starka funktioner för att stärka kontrasten och framhäva detaljerna på ett eminent sätt. Dock är inte allt helt perfekt.

#Program #onOne
8.3

Detta stora programpaket har fått särskilt starka funktioner för förbättring av kontrast och klarhet. I synnerhet nyheten Dynamic Contrast imponerar, då man med den lätt kan styra kontrasten hos små respektive medelstora detaljer samt i större ytor, och det gör det lätt att ge till exempel landskapsbilder massor av extra klarhet och struktur. Effekten HDR är också ett stort plus, då man här mycket lättare än i exempelvis Light­room kan förse bilden med struktur, klarhet och ett drömskt uttryck. Det är dessutom lätt att begränsa effekten till mellantoner, högdagrar eller skuggor, och man kan också välja ut ett önskat tonområde i motivet. Det är dock förvirrande att man kan jobba med lagren i två olika moduler, där saker och ting inte funkar likadant. Den nya modulen Enhance, där man kan grundinställa ljushet, kontrast och färg, är det inte mycket mening med om man har Elements. Men modulen B&W är riktigt bra på svartvitt-konvertering, och Portrait är duktig på att jämna ut hyn i porträttbilder.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

De nya, starka effekterna för att förbättra kontrast, klarhet och detaljer i Perfect Effects imponerar, och så får du avancerade effekter för svartvita bilder. Premium Edition funkar som både fristående program och plugin, men plugin-versionen för 887 kronor är ett bättre köp.

Specifikationer

Märke
onOne