ON1 Photo RAW 2019

En bra råkonverterare till ett bra pris. Flera avancerade funktioner och god användarvänlighet. ngen särskild modul för exempelvis utskrift eller webb. ­Långsam vid export av färdiga bilder.

av Prylguiden #Program #ON1
8.8

Den första uppenbara fördelen med ON1 är att programmet ­utgår från datorns mappstruktur, och därför kommer du snabbt igång med organisering och bildbehandling. Du har till och med tillgång till bilder i molnet, till exempel i Dropbox. Flera av funktionerna är uppbyggda lika överskådligt som i Lightroom, bland annat Details och Lens Corrections.
En annan fördel jämfört med Lightroom är att du kan ­arbeta i lager, inte minst med den nya funktionen Auto Align Layers. Här kan ON1 automatiskt räta upp bilder så att du kan sammanfoga dem och t.ex. måla fram en person på flera ställen i bilden med maskeringsverktyg och lager. Det fungerar bra. Den nya Focus Stacking-funktionen är tyvärr inte lika imponerande. Även om det gick att sammanfoga fem filer i råformat med skiftande fokus till en bild på 20 sekunder, var effekten en besvikelse med fula pixliga partier. Vill du kopiera din Light­room-katalog till ON1 går det med några klick, och du kan till och med få med dina justeringar och Samlingar. För inbitna Lightroom-användare krävs förmodligen mer för att byta sida, men för fotografer som vill undvika en prenumerationskostnad varje månad är ON1 ett bra alternativ.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

För inbitna Lightroom-användare krävs förmodligen mer för att byta sida, men för fotografer som vill undvika en prenumerationskostnad varje månad är ON1 ett bra alternativ.

Specifikationer

Märke
ON1