MAGIX Xara Photo & Graphic 2013

Det finns bara 12 ikoner i verktygslådan, men i gengäld innehåller en av dem hela tio funktioner, nämligen Crop, Clone Stamp, Levels och sju andra viktiga verktyg.

#Program #MAGIX
7.7

Som namnet antyder har detta program flera funktioner. Man kan nämligen både bildbehandla och jobba med illustrationer och layout. Det finns till exempel ett galleri med olika designer för kort, broschyrer och liknande som man kan fylla med eget innehåll. En mycket användbar detalj är att man med en klickning på menyn kan växla mellan att visa färgerna som de ser ut på skärmen och hur de kommer att se ut på den färdiga utskriften. Det finns bara 12 ikoner i verktygslådan, men i gengäld innehåller en av dem hela tio funktioner, nämligen Crop, Clone Stamp, Levels och sju andra viktiga verktyg. Dessa verktyg borde dock ha var sin ikon, så i det avseendet är programmet litet besvärligt att jobba med. Om man vet vad man letar efter finns de viktigaste bildbehandlingsverktygen dock på plats. Ändå faller programmet mellan två stolar. Är man ute efter ett avancerat bildbehandlingsprogram är Xara en lättviktare. Behöver man däremot ett enkelt bildbehandlingsprogram för att anpassa bilder till trycksaker och webbsajter, saknar programmet den riktigt enkla användarvänligheten. Även om en uppgift ser enkelt ut behöver man ändå klicka länge och målmedvetet med musen innan man når det önskade resultatet.

Omdöme

Photo & Graphics Designer har en fin poäng som layoutprogram med inbyggd möjlighet att anpassa bilder till grafik. Som ren bild­behandlare är det dock för primitivt.

Specifikationer

Märke
MAGIX