Google Nik Collection

Google har uppdaterat Nik Collection, så nu ingår nyheten Analog Efex PrO, som snabbt trollar fram svunna tider i dina bilder.

av Prylguiden #Program #Google
9.1

År 2012 övertog Google Nik Software, som gör pluginer till Photoshop, däribland Viveza 2 för färgjustering och Silver Efex Pro 2 för svartvita bilder. Kort därefter samlade de alla pluginer i ett paket och sänkte priset rejält, och nu har det för första gången sedan Googles övertagande kommit en helt ny plugin i Nik Collection. I bästa Instagram-stil kan man med några få klickningar applicera en effekt från de analoga dagarna med nya Analog Efex Pro. Det finns 36 förinställningar att välja mellan, och dessutom kan man anpassa t.ex. ljushet, färger, objektivfel och oskärpa samt lägga till ljusränder eller ramar, och allt går att anpassa in i minsta detalj. Har man justerat sig fram till ett fint resultat kan man spara justeringen och enkelt spara den.

Några av effekterna påminner dock om varandra, och bland de 31 ramarna saknar vi t.ex. en helt klassisk Polaroid-ram. Analog Efex Pro funkar med både Elements, Lightroom och Photoshop och bidrar bara till att göra ett utmärkt och billigt pluginpaket ännu bättre.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Vi har med tiden hyllat många av de pluginer som ingår i Nik Collection, och nya Analog Efex Pro gör bara det billiga paketet ännu mer attraktivt. Det går snabbt och lätt att skapa effekter från den analoga tiden, men vi hade gärna sett litet mer variation i effekterna.

Specifikationer

Märke
Google