DXO Optics Pro 8 Standard

Den nya versionens möjlighet att förbättra ljusheten är närmast genial i råkonverteraren som även korrigerar objektivfel.

#Program #DxO
9.0

När kontrasten är hård, eller delar av bilden är antingen för ljus eller för mörk, kan det vara knepigt att rädda bilden med skjutknapparna i en råkonverterare. Men franska DxO har gjort det extremt enkelt. Man hugger bara tag i skjutknappen DxO Smart Lighting, så dämpas en ljus himmel utan att de välexponerade delarna av bilden påverkas. Funktionen känner själv av om det är mörka eller ljusa områden elller båda delarna som behöver justeras, och den gör ett bra jobb. Det är närmast genialt. Dessutom har DxO lagt till skjutknappar, så att man ytterligare kan efterjustera högdagrar, mellantoner och skuggor. Att funktionen Exposure compensation, som automatiskt justerar exponeringen inte alltid träffar rätt kan man leva med. Den kan stängas av med en enda klickning för varje bild.
En annan utmärkt funktion, som är DxO:s kännetecken, rättar kamerans och objektivets later. Det sker automatiskt och med ett imponerande resultat. Funktionen klarar mer än 10 000 kombinationer av kamerahus och objektiv.

Omdöme

En imponerande råkonverterare som korrigerar optiska fel på många fler kameror och objektiv än Lightroom, och nu har möjligheterna till att rätta till ljusförhållanden blivit i särklass. Kan verka lite förvirrande i början, men kvaliteten är skyhög.

Specifikationer

Märke
DxO