CyberLink Photo Director 6 Ultra

Med Photo Director 6 är det otroligt lätt att retuschera porträttbilder så att de får ett proffsigt uttryck. Användargränssnittet är enkelt och intuitivt, men tempot sackar efter konkurrenterna.

#Program #CyberLink
8.3

När det gäller porträttretuschering är Photo Director 6 något snabbare att jobba med än konkurrenten Adobe Photoshop Elements 13. Det har ett överskådligt användargränssnitt där man snabbt hittar de mest effektiva verktygen för att ta bort rynkor, bleka tänder och hitta de mest naturliga hudtonerna. Vart och ett av dessa retuscheringssteg har ett eget verktyg, och de funkar bra. Photo Director 6 är också bra på panoramabilder, och med funktionen Face Swap kan man skapa en fin gruppbild genom att hämta in ansikten från flera bilder, så att man kan vara säker på att alla ler och har öppna ögon. Råkonverteringen matchar dock inte prestandan i Elements, då möjligheterna till färg­justering är mycket mindre, brusreduceringen sämre och arbetstempot för lågt. Orga­niseringsdelen funkar hyggligt så länge man inte importerar för många bilder åt gången.
Nybörjaren blir snabbt vän med användargränssnittet och de vanligaste verktygen, men man måste kunna engelska.

Omdöme

Nybörjaren som snabbt vill ha fina resultat för retuschering av porträttbilder får gott sällskap av Photo Director 6. Även den mer erfarna kan ha glädje av programmet, men råkonverteraren hade gärna fått vara mer nyanserad och betydligt snabbare.

Specifikationer

Märke
CyberLink