Phase One Capture One Pro 20

Har du tidigare nosat på den kraftfulla råkonverteraren Capture One men tyckt att programmet var för överväldigande? Då kan det vara läge att ge det en ny chans nu.

av Prylguiden #Program #Capture One
9.0

Har du tidigare nosat på den kraftfulla råkonverteraren Capture One men tyckt att programmet var för överväldigande? Då kan det vara läge att ge det en ny chans nu. Version 20 har intuitiva funktioner samtidigt som justeringsmöjligheterna är minutiösa och avancerade. Med det nya färghjulet kunde vi till exempel klicka på en färg och justera precis denna nyans med skjutreglage. Verktyget High Dynamic Tool gav oss fina möjligheter att ta fram detaljer i högdagrar och skuggor. Och den nya brusreduceringen gav utmärkta resultat. Till skillnad från Lightroom kan du flytta runt verktyg och justeringspaneler efter behov.

Om du använder Lightroom kan du importera Lightrooms katalogfil och utan besvär få tillgång till din bildsamling i Capture One. Vi importerade en katalogfil med 80789 foton, vilket bara tog ett par timmar – och programmet tog med alla våra Samlingar. Capture One 20 ger generellt ett snabbt och stabilt arbetsflöde när man har vant sig vid gränssnittet. Du kan köpa programmet en gång för alla eller prenumerera för 255 kronor i månaden i ett år.  Som jämförelse får du både Photoshop och Lightroom för 120 kronor i månaden.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Capture One 20 ger generellt ett snabbt och stabilt arbetsflöde när man har vant sig vid gränssnittet. Här handlar det om organisering och råkonvertering i toppklass.

Specifikationer

Märke
Capture One