Capture One Pro 7

Här är marknadens proffsigaste rå-konverterare. Jämfört med föregångaren går det snabbare, och så känner programmet igen din kamera.

#Program #Capture One
9.1

Capture One har länge legat i täten bland programvarorna när det gäller att åstadkomma en professionell råfilskonvertering. Men Capture One Pro 7 är trots detta på många sätt ett enormt steg framåt jämfört med föregångaren Pro 6. Nu omfattar programmet profiler till många kameror och objektiv. Detta är en stor fördel när man ska reducera bildbrus eller korrigera vinjettering med mera. Det har också blivit enklare att lägga till samma justeringar till ett stort antal likartade bilder, samtidigt som funktioner för säkerhetskopiering och export av behandlade bilder har effektiviserats. Samtidigt har bildprocessorns hastighet ökats rejält, så att man kan jobba med flera tunga filer på samma gång.
Konvertering till svartvitt fungerar utmärkt, och detta gäller även för HDR-justeringen, där man med bara två skjutreglage kan få fram detaljerna såväl i urfrätta högdagrar som i tunga skuggor. Om man redan har en tidigare Pro-version av Capture One, kostar uppgraderingen 628 kronor.

Omdöme

Marknadens mest professionella råkonverterrare arbetar snabbt, och det är enkelt att lägga till samma justeringar till flera bilder. Det ingår en massa kamera- och objektivprofiler som bl.a. effektivt avlägsnar brus och vinjettering.

Specifikationer

Märke
Capture One