Ashampoo Photo Optimizer 7

Med ett musklick optimeras färg och kontrast, och resultatet blir alltid snyggt och naturtroget. Programmet fungerar bara för Windows. Användargränssnittet och designen är lite gammaldags.

av Prylguiden #Program #Ashampoo
8.4

Photo Optimizer 7 är ett bildbehandlingsprogram för Windows-
datorer som gör det enkelt att snabbt få fina färger och kontraster. Man kan dra in en mapp full av bilder i programmet och optimera alla med ett enkelt musklick. Vi testade effekten med en massa helt olika bilder, och resultatet blev snyggt och realistiskt varje gång. En bra detalj är den lodräta linjen som visar bilden före och efter, innan man väljer att lägga till ändringarna.
En jpeg-bild blev klar på ett par sekunder, medan en bild i råformat på 51 megabyte behandlades på 19 sekunder. En mapp med 50 bilder tog ett par minuter att få behandlad och resultatet var varje gång värt att vänta på.
Man kan också arbeta med bilderna en i taget. Här är det enkelt att beskära och ta bort orenheter och röda ögon. Det går också att lägga till olika effekter och konvertera bilderna till svartvitt. Möjligheterna blir ännu större om man använder Lightroom.
Med Optimizer 7 kan man också manipulera bilderna med funktionen Manipulate, men här är effekterna i stort sett oanvändbara. Bland annat finns funktionen Swirl, som förvränger bilden till oigenkännlighet bara man snuddar vid skjutreglaget.
Under Export kan man exportera de klara bilderna till sin e-post, men inte direkt till exempelvis Facebook eller Instagram. Det är en funktion som många säkert kommer att sakna.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Under Export kan man exportera de klara bilderna till sin e-post, men inte direkt till exempelvis Facebook eller Instagram. Det är en funktion som många säkert kommer att sakna.

Specifikationer

Märke
Ashampoo