Anthropics Technology Landscape­Pro

Redigering med förhinder

#Program #Anthropics
7.0

Anthropics Technology Landscape­Pro kan kan köras som ett separat program eller som ett insticksprogram till Photoshop. Programmet finns i två versioner. En standardversion för jpeg-
filer och Studio-versionen som även kan hantera råfiler. När du har öppnat din bild får du olika nyckelord (keywords, allt är på engelska), till exempel sky och grass, och de här nyckelorden ska du dra till en yta med motsvarande innehåll i bilden. LandscapePro skapar då en mask för det aktuella nyckelordet. Precisionen är inte den högsta, men man kan anpassa masken genom att dra med musen i området som nyckelordet markerar, och till slut har man en bra markering. När detta är klart kan man dra förinställningar för olika effekter till landskapet. Det kan handla om kväll, oväder eller sommardag. Det finns även skjutreglage, med vilka man kan redigera de markerade delarna av bilden. På bilder med tydliga avgränsningar fungerar det oftast utan problem. Om dina landskapsbilder där­emot innehåller vågor, blad, moln, träd eller annat, blir det väldigt svårt att skapa de välgjorda masker som är så avgörande för att bildbehandlingen ska lyckas. Man kan även arbeta specifikt med effekter i detaljer som himmel och gräs samt räta upp sneda horisonter. Vi förstår tanken med programmet, men vi måste ändå ge det tummen ner. Det är mycket lättare att arbeta fram de olika effekterna i ett vanligt bildbehandlingsprogram, i stället för att fajtas med det här programmet.

Förutom förinställningar (presets) och verktyg, som ligger till vänster på programmets arbetsyta, precis som verktygslådan i Photoshop, finns det en uppsättning knappar som gör det möjligt att klicka fram och tillbaka i de åtgärder man har gjort på bilden. Dessutom finns det en knapp att trycka på om man vill se originalbilden. Om du vill testa programmet kan du ladda ner en demoverson av LandscaprPro och använda den i 30 dagar. Adressen är landscapepro.pics.

Omdöme

Idén att ge hobbyfotografen en hjälpande hand med ett automatiskt program är inte dum. Många dramatiska effekter att lägga in i bilderna.
De automatiska förinställningarna för olika bildpartier, som himmel och gräs, behöver anpassas så mycket att det är snabbare att göra det själv.

Specifikationer

Märke
Anthropics