Alien skin Exposure 5

Exposure skapar effekter som påminner om analog film. Gränssnittet är nytt, och programmet fungerar nu både fristående och tillsammans med t.ex. Lightroom.

#Program #Alien skin
8.6

Från och till kan man sakna litet textur och dissonans i färgerna när man bildbehandlar, och då är det bra med ett program som Alien Skin Exposure 5. Femte versionen bjuder på över 100 olika filmeffekter, som man med några få klickningar kan applicera på sina bilder. Användargränssnittet har fått en genomgripande förändring, vilket är härligt, och det nya utseendet påminner om Lightroom.
En nyhet är att man inte längre måste installera programmet som en plugin till Photoshop och Elements. Det funkar fristående men fortfarande också som plugin, nu även till Lightroom och Aperture. det är fiffigt med överskådliga miniatyrer som visar hur de olika effekterna kommer att se ut på den aktuella bilden. Man kan samtidigt lägga till effekter som damm, repor och rivna ramar till sina bilder, om nostalgin sätter in på allvar. Alien Skin Exposure har aldrig varit mer lättjobbat än i denna femte version, där det också går snabbt och lätt att spara sina egna inställningar för återanvändning.

Omdöme

Exposure 5 har fått ett nytt och mycket intuitivt användargränssnitt, så det är nu ännu lättare att applicera analoga filmeffekter på sina digitala bilder. Om man gillar gamla svartvita Kodak-filmer, färgmättade dior från Fuji eller surrealistiska färger med Polaroid, så finns de här.

Specifikationer

Märke
Alien skin