AKVIS Draw Home

Är teckningstalangen inte lika stor som fototalangen kan du få god hjälp av detta smarta program som gör om bilder till blyertskonst. Det passar dock inte till alla motiv.

#Program #AKVIS
8.6

Med detta nya program från ryska Akvis kan du med bara några få steg göra om en bild till en blyertsteckning. Det finns till Mac och pc och har 28 förinställningar att välja mellan, med olika stilar. Så snart du har valt en kan du spara teckningen, vilket totalt bara tar några sekunder. Vi saknar dock möjligheten att se miniatyrer av förinställningarna, som bara har ett nummer, vilket innebär att man måste testa varenda en för att se effekten. Du kan efterjustera resultatet med hjälp av skjutreglage där du bland annat kan ändra hur starka färgerna ska vara, mängden av detaljer m.m. Dessutom kan du bestämma om vissa av färgerna från originalbilden ska bevaras eller om den bara ska innehålla gråtoner. Har man efterjusterat kan man spara dem som en ny förinställning.
Resultaten blir fina, speciellt med porträtt. Konverteringen till blyertsteckning är trovärdig, och man misstänker inte att det var ett foto från början. På landskapsbilder är det ibland litet svårt att tolka de olika elementen.

Omdöme

Ett riktigt bra program som i bara några få steg gör om dina bilder till trovärdiga och vackra blyertsteckningar. Det finns fina inställningsmöjligheter, men vi saknar överblick över de olika förinställningarna som gör att man slipper testa alla. Priset är mycket rimligt.

Specifikationer

Märke
AKVIS