Adobe Photoshop Elements 2020

Nya Photoshop Elements är en uppvisning i nya, avancerade redigeringsfunktioner som verkställs med ett enda musklick.

av Prylguiden #Program #Adobe
8.9

Nya Photoshop Elements är en uppvisning i nya, avancerade redigeringsfunktioner som verkställs med ett enda musklick. 2020-versionen har försetts med artificiell intelligens som kan automatisera fler funktioner än tidigare, t.ex. den nya funktionen Färglägg foto. Här färglägger Elements som genom ett trollslag ett gammalt, svart­vitt foto med mycket övertygande resultat. Med en annan ny funktion, Välj motiv, kan programmet markera huvudmotivet i bilden efter ett enda klick, om du t.ex. vill ändra exponering i förgrunden eller byta ut bakgrunden. Funktionen är användbar men går bet på svåra detaljer som spretigt hår. En annan nyhet är funktionen Slät hud som jämnar ut kvisslor och oren hy hos dina fotoobjekt. Använd med viss måttfullhet ger funktionen ett överraskande fint resultat. Elements ger dig alltså gott om möjligheter att snabbt snygga upp dina bilder.

Mer krävande fotografer som vill ha större precision väljer Expertmodulen där du bland annat kan arbeta med lager. I denna modul har Elements mycket gemensamt med det större ­Photoshop. Du får också tillgång till en av marknadens mest användbara råkonverterare som med jämna mellanrum uppdateras med de senaste kameraprofilerna. Elements har färre redigeringsmöjligheter än sin storebror men alla grundläggande funktioner finns där, och när exponering, färger, brus och skärpa ska redigeras ger den bantade Camera Raw resultat i toppklass. Dessutom är organiseringsdelen fortfarande enastående bra med många automatiska funktioner som gör det enkelt att hitta bland fotona. För 504 kronor extra ingår även Premiere Elements 2020 för video.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Har en kraftfull och uppdaterad råkonverterare. Naturtrogna resultat med några få klick. Mycket hög användarvänlighet och bra hastighet.
Nya funktionen Välj motiv är lite oprecis. Vi saknar justering med kurvor.

Specifikationer

Märke
Adobe