Adobe Photoshop Elements 12

Elements såldes från början som en bantad version av Photoshop, men med nya version 12 visar Adobe att det fortfarande är inget mindre än ett enastående bra bildbehandlingsprogram till ett rimligt pris.

#Program #Adobe
9.0

Om du inte har något bildbehandlingsprogram och funderar på om du ska investera i Elements 12 är svaret klart ja. Liksom sina föregångare ger den nya versionen av Elements enastående möjligheter till ett överkomligt pris. Det är ett program som du kan utvecklas med.
Om du redan har version 10 eller 11 och ställer samma fråga beror svaret på tre saker. För det första uppdaterar Adobe bara sin råkonverterare till de nyaste versionerna av Elements. Om du fotar i råformat och skaffar en ny kamera måste du därför uppgradera. För det andra innehåller Elements nu funktioner för innehållsmedveten flyttning och möjlighet att automatiskt fylla i hål i bildytan när man t.ex. rätar upp en sned horisont – med en förbluffande precision. Bägge funktionerna lämpar sig för entusiasten. För det tredje kan du nu dela dina bilder direkt på Flickr, Twitter och Facebook.
Har du Lightroom kommer du också att gilla Elements; det är inte så bra på att arkivera, presentera och råkonvertera men är desto bättre på texter och markeringar med mera.
Programmet har tre moduler. Snabb är för familjefotografens snabba justeringar; Guidad leder användaren igenom ganska avancerade bildbehandlingsuppgifter, och Expert ger tillgång till 99 procent av de funktioner som till och med proffsen behöver.

Enastående verktyg

Elements råkonverterare påminner om den som sitter i professionella Photoshop CC, bara med något färre inställningsmöjligheter. Dessutom kan man i Elements jobba i lager, vilket är oumbärligt vid bildbehandling.
Uppfyller tolvan då alla våra önskemål för ett nytt Elements? Inte riktigt. Man kan fortfarande inte skapa bildspel i HD-kvalitet, och för vissa är det opraktiskt att programmet inte längre går att köpa på dvd. Det är dock positivt att programmet går att köpa till ett rimligt pris och inte måste hyras i abonnemangsform.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Den årliga uppdateringen flyttade Elements ännu ett steg närmare perfektion. Det fina betyget beror inte på de relativt beskedliga nyheterna. Det beror på att Elements fortfarande är ett både enastående bra och användarvänligt program som alla, från de famlande nybörjarna till de semiprofessionella entusiasterna, kan få väldigt stor glädje av.

Specifikationer

Märke
Adobe