Adobe Photoshop Elements 11

Den stora nyheten i version 11 är ett annorlunda gränssnitt, som på de flesta punkterna har förbättrats jämfört med förra versionen.

#Program #Adobe
9.1

Det är summan av en lång rad starka egenskaper som än en gång gör Elements till testvinnare. Inte minst när man har jobbat med något av de andra programmen uppskattar man de många utmärkta funktionerna. Här finns både de klassiska verktygen och intelligenta funktionerna som verktyget Komponera om, som gör det lätt att ändra en bilds mått utan att det påverkar motivet. Här finns dessutom en enastående funktion för att jobba med lager och dessutom en riktigt bra råkonverterare för entusiasten – testets bästa. För nybörjaren finns en logisk och effektiv snabbfunktion som gör det snabbt och lätt att förbättra bilderna. Den stora nyheten i version 11 är ett annorlunda gränssnitt, som på de flesta punkterna har förbättrats jämfört med förra versionen. Det finns dock fortfarande utrymme för förbättringar. Vissa funktioner, t.ex. för bildspel, är pinsamt primitiva, och det finns fortfarande ingen Kurvor-funktion för helt exakt justering av ljushet och kontrast. Man kan inte skanna in bilder i bildbehandlingsdelen utan att först installera en plugin; det måste göras via Organiseraren. Det är dock bra att Adobe erbjuder en svensk version. Det avgörande är att Elements ger entusiasten de bästa verktygen för bildbehandling.

Omdöme

Elements vinner välförtjänt, eftersom det fortfarande är det bästa programmet för bildbehandling för både nybörjaren och fotoentusiasten. Man får mycket valuta för pengarna.

Specifikationer

Märke
Adobe