Adobe Photoshop CC

Den senaste versionen av Photoshop är den hittills bästa, med nya funktioner som t.ex. gör dina bilder ännu skarpare. Den mest grundläggande nyheten rör dock inte själva bildbehandlingen.

av Prylguiden #Program #Adobe
9.1

Allt är som förut. På ett bra sätt. Photo­shop är sig självt intill förväxling likt, och du kan fortsätta jobba som du brukar med den bonus av användbara och starka nyheter som man alltid får med uppdateringen av världens bästa bildbehandlingsprogram.
Bland flera viktiga nyheter finns ett förbättrat Smart skärpa-filter för att öka skärpan. I tidigare versioner kunde det gå hårt åt detaljer och enfärgade ytor att öka skärpan för mycket, men med den nya versionen blir våra resultat mycket bättre än förut. Det har också blivit möjligt att interpolera bilder till en större storlek utan synlig kvalitetsförlust, och så har den redan utmärkta råkonverteraren stärkts med en lagningspensel och en automatisk funktion för att räta upp sneda horisonter. Dessutom har prestandan ökat. Det märks i synnerhet när man jobbar med funktionerna Oskärpa och Gör flytande, där justeringarna nu uppdateras lika snabbt som med andra verktyg.
Den nya och med spänning emotsedda funktionen Reducera kameraskakning, som kan få suddiga bilder att se skarpare ut, funkar ibland enastående bra men kan också orsaka pixeleringar. Det finns gränser för hur mycket oskärpa nyheten kan rädda, men många av de bilder vi tidigare fick slänga kan nu göras användbara.

Billigt att komma igång

I övrigt har CC en rad andra förbättringar, t.ex. ett mycket användbart filter som öppnar ett lager i råkonverteraren, där man kommer åt alla funktionerna. Den dåliga nyheten är att vi upplevde Photoshop CC som den hittills mest instabila versionen. Adobe är medvetna om problemet och lovar att det ska åtgärdas. Detta har därför inte påverkat vårt betyg.
Den mest grundläggande nyheten är att man inte längre kan köpa Photoshop, utan betalar en månatlig avgift. Tre års abonnemang motsvarar vad en svensk version av Photoshop kostade tidigare, och det tycker vi är ett rimligt pris.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Photoshop har alltid varit världens bästa bildbehandlingsprogram, och med de nya funktionerna har Photoshop CC fortfarande en överlägsen ledarposition. Det gäller speciellt när bilderna ska bli skarpare. Prenumerationsmodellen gör det nu möjligt att jobba med den senaste Photoshop-versionen utan att behöva slanta upp över 7 000 kronor.

Specifikationer

Märke
Adobe