anm_acdsee10ult_01

ACDSee Ultimate 10

Målsättningen med ACDSee Ultimate 10 är att programmet ska vara det enda fotoprogrammet som du har användning för. Det lyckas nästan.

#Program #ACDsee
8.9

ACDSee Ultimate 10 påminner om Lightroom med en bild eller en samling miniatyrbilder i mitten samt paneler på båda sidor. Det har även moduler som Manage och Develop, där man arkiverar respektive redigerar. Precis som tidigare är ACDSees arkiveringsdel suverän. Till skillnad från Lightroom slipper du helt att importera och exportera och hålla ordning på katalogerna.
Programmet kan hantera tiotusentals stora bildfiler utan att det börjar gå långsamt. Kort sagt finns det knappt något bättre arkiveringsprogram. ACDSees bildbehandling var tidigare direkt primitiv, men den blir bättre för varje ny version av programmet.
Med bl.a. Skin Tune-funktionen, som korrigerar felaktigt exponerade hudtoner, överträffar ACDSee nu Adobe Light­room. ACDSee kan i Ultimate-versionen dessutom jobba i lager. Det gäller både nya lager samt kopior av bakgrundslagret och justeringslager, även om text tyvärr inte automatiskt hamnar i separata lager. Verktygen är logiskt placerade och är enkla att dosera. Bland de nya verktygen i version 10 finns effektivare filter, som Dehaze som tar bort dis, samt nya penslar och förbättrad brusreducering. Man kan konvertera råfiler, men här är de bästa konkurrenterna vassare. Flikarna som Lightroom använder för att göra det enklare att göra snygga utskrifter, böcker och webbgallerier, använder ACDSee till oväsentligheter som statistik över mest använda kamera, meddelanden m.m. Jämfört med Lightroom, som vi hittade för 1 289 kronor, är priset också aningen högt. Men om du främst vill använda programmet till organisering och inte behöver lagren, kan du välja den enklare ACDSee 10 för 1126 kronor. Programmet finns ännu inte på svenska.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Arkiveringsdelen är förmodligen marknadens bästa, och bildbehandlingsdelen blir bättre och bättre. Ny Skin Tune-funktion överträffar till och med Lightroom.
ACDSee är fortfarande primitivt när det kommer till att använda bilderna till
exempelvis utskrifter, bildspel och webbgallerier. Priset är ockå lite i överkant.

Specifikationer

Märke
ACDsee