ACDSee Pro 9

Enastående organisering

#Program #ACDsee
8.6

Bildbehandlingsdelen i Acdsee Pro 9 är indelad i två moduler med olika funktioner, vilket är litet förvirrande. I modulen Edit kan man nu skapa Actions av steg med bildbehandling som man kan använda på andra bilder. Det har också tillkommit en funktion att ta bort dis med. Den är okej, men vi tycker bättre om Lightrooms, som i högre grad låter områden utan dis vara. I modulen Develop har det tillkommit automatisk korrigering av objektivfel, som korrigerar missteckning och tar hänsyn till vilken kamera och vilket objektiv man har använt. Det klaras fint, men man måste själv välja objektivet i en lång lista. Dessutom korrigeras inte vinjetteringen, så här får man åtgärda mörka hörn manuellt.
Vi har länge varit förtjusta i Acdsee Pros enastående organiseringsdel, som är blixtsnabb, och det är vi fortfarande. En speciell modell som heter Photos är ny, med en överblick över hela fotosamlingen fördelad på år, månader eller dagar beroende på vad man väljer. Det funkar riktigt bra. Nu kan man också göra bildsamlingar, s.k. Collections, där man kan samla ihop bilder från olika mappar.

Omdöme

Enastående bra organiseringsdel som är snabb och nu ger möjlighet till ännu bättre överblick över bildsamlingen.
Bildbehandlingen är fördelad på två moduler, vilket är förvirrande. Det finns många möjligheter, men Acdsee gör det inte lika bra som t.ex. Lightroom.

Specifikationer

Märke
ACDsee