Acdsee Pro 6

Objektivfel som missteckning måste korrigeras manuellt, då Acdsee inte automatisk kan korrigera fel hos specifika objektiv.

#Program #ACDsee
7.7

Programmet startar snabbt. Det är först och främst ett enastående bra arkiveringsprogram som också kan bildbehandla och konvertera råbilder. Man väljer mellan funktionerna på flikar längst upp på skärmen. Här växlar man mellan Manage, som är arkivdelen, View, där man ser bilden i full storlek, samt Develop och Edit, där man bildbehandlar alla filformat, inklusive råformat. Det är litet opraktiskt att vissa funktioner som styrning av ljushet och färger finns under Develop, medan skärpa och korrigering av missteckning finns under Edit. Det sinkar arbetet. Brusreduceringen är en av de mer primitiva i testet och uppmanar nästan till att man ska använda autoinställningen. Med vanliga motiv funkade Acdsee utmärkt. På testtavlorna, där vi försökte plocka fram detaljer ur felexponerade partier, klarade sig Acdsee mindre bra, först och främst på grund av störande brus. Objektivfel som missteckning måste korrigeras manuellt, då Acdsee inte automatisk kan korrigera fel hos specifika objektiv. Det fördröjer arbetet, vilket inte uppvägs av att filkonverteringen är en av de snabbaste i testet. Strax efter att vi hade blivit färdiga med att testa programmen utkom Acdsee Pro 7, som vi inte hann testa. Råkonverteraren är i stort sett densamma, men i version 7 kan man använda två skärmar.

Omdöme

Acdsee Pro 6 är först och främst marknadens kanske allra bästa arkiveringsprogram. Betyget avspeglar endast programmets rätt primitiva kvaliteter som råkonverterare. Här saknade vi flera inställnings-
möjligheter.

Specifikationer

Märke
ACDsee