Tamron SP 90mm F2.8 Di Macro 1:1 VC USD

#Objektiv #Tamron
8.9

Tamrons senaste makro är knivskarpt i bildmitten och nästan lika bra i hörnen. Vinjettering och missteckning är under kontroll. Objektivet har bildstabilisering, vilket annars bara finns i vissa objektiv från kameratillverkarna själva. Fokuserar till skillnad från tidigare modeller blixtsnabbt över hela fokusområdet. Du kan välja fullt fokusområde eller två avgränsade områden. Lätt att fokusera manuellt.

Tamron har äntligen kommit till rätta med sin akilleshäl, nämligen långsamt arbetande autofokus. Det nya objektivet fokuserar blixtsnabbt genom hela fokusområdet. Man kan välja olika grader av begränsning av fokusområdet, och det är naturligtvis lätt att fokusera manuellt. Objektivet fokuserar invändigt och är tätat. Om du registrerar det hos Tamron får du fem års garanti. Makroobjektivet kan användas på både fullformats – och APS-C-kameror. Objektivet har samma mått och vikt som Nikons 105mm, vilket bland annat beror på att det har inbyggd bildstabilisering. Den viktigaste nyheten för oss är dock att autofokushastigheten var lika hög som med Nikons originalobjektiv på 105 mm på vår D810. Bildkvaliteten är verkligen fin. Går du ända in till 1:1 får du en viss oskärpa i bildhörnen på full bländare, men detta försvinner vid nedbländning till F5.6, och på lägre förstoringsgrader är skärpan utmärkt. Som alltid när det gäller Tamron medföljer ett bra motljusskydd. Objektivet finns även till Sony. Se upp när du handlar, för objektivet har av outgrundliga skäl samma beteckning som föregående modell.

Omdöme

Tamrons nya makro är ett fullvärdigt alternativ till originalobjektiven. Du får bildstabilisering till ett rimligt pris.

Specifikationer

Märke
Tamron