Tamron SP 35 mm F1.4 Di USD

Tamron sparar inte på krutet och kallar själva nya 35mm F1.4 för sitt bästa objektiv någonsin.

av Prylguiden #Objektiv #Tamron
9.1

Tamron sparar inte på krutet och kallar själva nya 35mm F1.4 för sitt bästa objektiv någonsin. Vi kan inte annat än att hålla med. Bilderna blir knivskarpa redan från full bländare och skärpan överträffar marginellt både Canons, Nikons och Sigmas motsvarande objektiv på samtliga bländare. Canons och Nikons objektiv är föga överraskande avsevärt mycket dyrare, medan Sigmas 35mm F1.4 Art är billigare. Det betyder inte att originalobjektiven är passé; med dessa kan kamerorna avlägsna vinjettering redan i jpeg-alstringen. Med tredjepartsobjektiven kan detta avlägsnas i t.ex. Lightroom.

På foton av testtavlor ger Tamrons objektiv synlig vinjettering på F1.4, och den försvinner först vid F8.0. Detta kommer dock sällan att märkas vid vanlig fotografering, och dessutom uppstår ingen missteckning. Objektivet är robust, förseglat och stilrent. Auto­fokusen är blixtsnabb och tyst och en knapp på sidan gör det enkelt att växla till manuell fokusering.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Objektivet är robust, förseglat och stilrent. Auto­fokusen är blixtsnabb och tyst och en knapp på sidan gör det enkelt att växla till manuell fokusering.

Specifikationer

Märke
Tamron