anm_tam24-70mm_01

Tamron SP 24-70mm F2.8 Di VC USD G2

Stabil rekordinnehavare

#Objektiv #Tamron
8.7

Tamron har släppt ett förbättrat objektiv på 24-70 mm F2.8 för fullformatskameror från Canon och Nikon, som ersätter den tidigare modellen. Den nya versionens optiska bildstabilisering gör att man kan fota på 5,0 exponeringsstegs längre slutartid utan att få oskarpa bilder på grund av kameraskakningar. Enligt CIPA, den japanska branschorganisationen för kameratillverkare, är detta den effektivaste optiska bildstabiliseringen någonsin, och vi upplevde den absolut som effektiv.
Å andra sidan råkade vi också ut för att vår 5D Mark IV tog bilder som inte var i fokus, oavsett vad kameran indikerade vid exponeringen. Det är ett stort minus att kameran och objektivet inte kommunicerar bättre.
Zoom- och fokusringarna går åt samma håll som Nikon, vilket är spegelvänt jämfört med Canon, och de går jämnt och bra. Alla brännvidder har svag missteckning och vinjettering på de största bländarna. Detsamma gäller för Canons originalversion, men inte för Nikon. Skärpan är väldigt fin i bildmitten på alla brännvidder och når ut i hörnen på F5.6. Objektivet är tätat, men det är samtidigt öppet rakt in till de elektroniska kretsarna när du zoomar ut över 35 mm när det inte sitter på kameran.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett välfungerande zoomobjektiv som är ett prisvärt och bra alternativ till originalgluggarna.
Det var sällsynt med osäker fokusering, men det kostade oss bilder när det inträffade.

Specifikationer

Märke
Tamron