Tamron SP 15-30mm F2.8 Di VC USD G2

Bildkvaliteten är i nivå med – eller till och med bättre än – betydligt dyrare objektiv. Man tänker sig för en extra gång innan man packar ned en så stor och tung zoom i fotoväskan.

av Prylguiden #Objektiv #Tamron
9.0

Supervidvinkelzoom ger helt nya bildmöjligheter, inte minst när det gäller genrer som landskap, arkitektur och reportage. Tamrons nya 15–30 mm till Canons och Nikons fullformats­kameror är spännande av två skäl: För det första är det knivskarpt och för det andra kan det konkurrera prismässigt med alternativen från Canon, Nikon och Sigma, som i vissa fall är några tusenlappar dyrare. Trots den fina ljusstyrkan är skärpan mycket bra över hela zoomområdet även på full bländare. Det förekommer i princip ingen vinjettering, vilken ofta är ett problem med denna typ av objektiv, och bara måttlig missteckning vid 15 mm. Autofokusen är bra och tyst och objektivet har bildstabilisering motsvarande 4,5 steg. Med sina 14,5 cm och en vikt på 1,1 kg är objektivet en riktig bjässe. Motljusskyddet är inbyggt och väska medföljer. Vi testade på Nikon D850 utan problem, men på Nikon Z 7 med FTZ-adapter funkade det däremot inte. Tamron arbetar på saken.
Zoomringen vrids åt samma håll som hos Nikons originalobjektiv, medan fokusringen går åt motsatt håll. På Canons kameror är det tvärtom. Om du registrerar ditt köp hos Tamron förlängs garantin på objektivet till fem år.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Om du registrerar ditt köp hos Tamron förlängs garantin på objektivet till fem år.

Specifikationer

Märke
Tamron