Tamron AF 100-400 F4.5-6.3 Di VC USD

Tamron AF 100-400 F4.5-6.3 Di VC USD

För halva priset jämfört med originalobjektiven är du väl rustad med det här Tamron-objektivet som täcker ett väldigt användbart zoomområde. Skärpan dämpas tyvärr på 400 mm, och det oumbärliga stativfästet, Tamron Tripod M, borde ingå i priset.

av Prylguiden #Objektiv #Tamron
8.7

Tamrons nya 100–400 mm-objektiv passar till Canons och Nikons full-formats- och APS-C-kameror och kostar hälften av originalobjektiven. Zoomen har en utmärkt optisk bildstabilisering. Ljusstyrkan är med F6.3 på 400 mm något lägre än hos originalmodellerna. Det har egentligen inte så stor betydelse, men om du t.ex. monterar en telekonverter på 1,4x, sjunker ljusstyrkan till F9.0, och då stängs autofokusen av på vissa kameror. Skärpan är väldigt fin på full bländare mitt i bilden till och med 300 mm. På bländare F8.0 är även hörnen skarpa. Om du använder en APS-C-kamera betyder den något lägre kantskärpan ingenting. Tyvärr dämpas skärpan över hela bildytan på 400 mm. Objektivet är tätat och mekaniskt välfungerande. Zoomringen går åt samma håll som hos Nikon, och fokusringen går som hos Canon. I ekvationen om det halva priset har vi räknat in det faktum att stativfästet som krävs för att balansera ekipaget på ett stativ köps som tillbehör för hela 1 699 kronor.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

För halva priset jämfört med originalobjektiven är du väl rustad med det här Tamron-objektivet som täcker ett väldigt användbart zoomområde.
Skärpan dämpas tyvärr på 400 mm, och det oumbärliga stativfästet,
Tamron Tripod M, borde ingå i priset.

Specifikationer

Märke
Tamron