Tamron 70-210mm F4.0 Di VC USD

När du bländar ned får du en fin bildkvalitet från den här kompakta telezoomen. Bildstabiliseringen är ytterst effektiv. Vi har sett bättre autofokus och bildkvalitet på full bländare, och stativfästet, som hade gett ett merpris på högst 150 kronor, kostar nästan 1 700 kronor.

#Objektiv #Tamron
8.0

Tamrons nya objektiv på 70–210 mm passar framför allt till Canons och Nikons DSLR-kameror med fullformatssensor. Det är dock minst lika intressant för deras APS-C-­­kameror där zoomområdet ungefär motsvarar 100–300 mm. När zoom­objektivet sitter på fullformatskameran får man nämligen en del vinjettering, men den syns inte på APS-C-­modellerna, eftersom bildhörnen inte kommer med på det mindre formatet.
Skärpan är bäst omkring 140 mm och svagast på 200 mm. Under alla ­förhållanden får du skarpare bilder på samtliga brännvidder genom att blända ned till F5.6.
VC står för Vibration Compensation, och bildstabiliseringen fungerar riktigt bra. USD betyder att zoomen har tystgående autofokusfunktion. Den är bra, men inte lika snabb som de bästa. På ­vår Canon-kamera fick den svårt med att få fatt i och följa snabba ­motiv, medan lugnare motiv inte gav några som helst problem. Ett bra motljusskydd ingår, medan stativfästet tyvärr får köpas som ett dyrt tillbehör. ­Objektivet är kompatibelt med Tamrons telekonvertrar på 1,4x och 2,0x. I praktiken är objektivet lätt och ­behagligt att arbeta med, och inte minst omkring bländare F5.6–F8.0 ger det både skarpa och tjusiga bilder.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

I praktiken är objektivet lätt och ­behagligt att arbeta med, och inte minst omkring bländare F5.6–F8.0 ger det både skarpa och tjusiga bilder.

Specifikationer

Märke
Tamron