Tamron 24mm F2.8 Di III OSD M1:2

Tamron har lanserat tre nya prime-objektiv till Sonys spegellösa systemkameror med bildsensor i fullformat, och ett av dem är detta 24mm-objektiv för bland annat landskap och reportage.

av Prylguiden #Objektiv #Tamron
8.6

Tamron har lanserat tre nya prime-objektiv till Sonys spegellösa systemkameror med bildsensor i fullformat, och ett av dem är detta 24mm-objektiv för bland annat landskap och reportage. Objektivet känns stort i relation till den lilla frontlinsen, men Tamron har bestämt att alla objektiv i serien ska ha diametern 67 mm. Autofokusen är både långsammare och mer högljudd än i zoomobjektiven, och fokusringen glider så lätt att det är svårt att fokusera manuellt med precision. Skärpan är exceptionell från full bländare – även ut i hörnen. De största bländaröppningarna ger vinjettering, vilket är normalt, och den försvinner från F5.6. Även missteckning kan ses, men detta korrigeras automatiskt i kameran. Priset är rimligt, men på vissa punkter är objektivet lite skralt.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Skärpan är exceptionell från full bländare. Missteckning och vinjettering syns, men det korrigeras automatiskt i kameran.

Specifikationer

Märke
Tamron