Tamron 18-270mm F3.5-6.3 Di II VC PZD

Objektivet är inte tätat och känns billigare än vad originalen är, men fattningen är av metall, och Tamron ger fem års garanti.

#Objektiv #Tamron
8.4

Tamron fick i detta test det otacksamma uppdraget att ställa upp mot de två utmärkta Nikon-objektiven men antog utmaningen imponerande väl. För halva priset får du här en optik som är mindre och lättare än Nikons 18–200 mm, och ändå levererar den nästan lika mycket tele som den stora på 18–300 mm. Vi har tidigare testat objektivet i Canon-version, där autofokusen var en besvikelse, men i Nikon-versionen låg det nästan i nivå med test­vinnaren, och så är det dessutom ljudlöst. Tyvärr kan man dock inte efterfokusera manuellt ifall man inte skulle vara enig med autofokusen. Den optiska bildstabiliseringen är bra och motsvarar cirka tre bländarsteg. Objektivet är inte tätat och känns billigare än vad originalen är, men fattningen är av metall, och Tamron ger fem års garanti. Det finns en omkopplare för fokusering och bildstabilisering samt ett lås.
Vi har gett medelbetyg för skärpan. Den är mycket fin vid F8.0, men vid full bländare är den testets sämsta. Vinjettering och missteckning kontrolleras väl, vilket är bra eftersom dessa felkällor från tredjepartsobjektiv inte går att korrigera i kamerorna, som i just detta fall endast samarbetar med de originaltillverkade objektiven. Tamron slutade på en tredjeplats, men med tanke på priset är det en bra produkt.

Omdöme

Tamron tar mindre plats än testets minsta Nikon-glugg och har nästan lika mycket tele som den stora – för halva priset. Skärpan är sämre, men skillnaderna är ändå inte så stora.

Specifikationer

Märke
Tamron