Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Ett helt kilo lättare än konkurrenterna, otroligt snabb fokusering och snygg bakgrundsoskärpa. Priset gör att denna dyrgrip är ouppnåelig för de flesta fotoentusiaster.

#Objektiv #Sony
9.0

De senaste åren har Sony med sina spegellösa systemkameror med tillhörande FE-objektiv utmanat Canons och Nikons ställning på fullformatsmarknaden. Det senaste tillskottet är superteleobjektivet 400mm F2.8, som ska locka professionella sport- och djurfotografer. Vi ska dock nämna att vi bara fick en knapp timme på oss att känna på objektivet, och därför har vi inte kunnat testa alla funktioner. Vi hann ändå bli imponerade, särskilt av vikten på 2,89 kg som gör objektivet till det lättaste 400mm för fullformat någonsin. Dessutom är elementen i objektivet placerade på ett sådant sätt att det är tyngst i den ände som sitter på kameran. Vikten, designen och bildstabiliseringen gjorde att vi kunde få godkända resultat med handhållen kamera även med slutartid 1/60. Det råder dock inget tvivel om att man behöver ett enbensstativ om man ska fotografera i flera timmar. På full bländare levererar FE 400mm F2.8 snygg bakgrunds­oskärpa i kombination med ökad skärpa och kontrast. Autofokusen ställer in skärpan blixtsnabbt och har inga problem att hålla jämna steg med Sony A9:s hastighet på 20 bilder per sekund. Totalt sett är detta ett utmärkt objektiv. Men till ett pris på långt över 100 000 kronor hade vi inte förväntat oss något annat.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Totalt sett är detta ett utmärkt objektiv. Men till ett pris på långt över 100 000 kronor hade vi inte förväntat oss något annat.

Specifikationer

Märke
Sony