Sony FE 35mm F1.8

Det nya 35 mm-objektivet till Sonys spegellösa systemkameror med fullformatssensor är utmärkt till landskap, gatufoto och porträtt. Dessutom balanserar det perfekt på A7-kamerorna.

av Poul Siersbæk #Objektiv #Sony
9.0

Det nya 35 mm-objektivet till Sonys systemkameror med fullformatssensorer är utmärkt till landskap, gatufoto och porträtt. Det balanserar perfekt på Sonys spegellösa A7-kameror, designen är enkel och objektivet har kraftig vädertätning. På sidan av objektivet finns en praktisk knapp som kan programmeras, så att man t.ex. låser fokus med ett tryck. Autofokusen arbetar för övrigt snabbt, tyst och precist. Den största bländaren är F1.8, och det låter kanske inte så imponerande, men när vi granskade bildkvaliteten var det faktiskt svårt att se varför man skulle köpa F1.4-versionen för dubbla priset. Bakgrundsoskärpan vid F1.8 är nämligen otroligt fin och silkesmjuk. Dessutom är detaljgraden riktigt bra. Den blev till och med imponerande när vi fotade med Sony A7R IV, som verkligen borde avslöja svagheterna med sina 60,2 megapixel. Skärpan är fin från bildmitten ut till hörnen redan från F2.8, och den avtar från F16. Lite vinjettering syns vid full bländare, men den försvinner från F4.0. Färgfel och missteckning är välkontrollerade. För ett F1.8-objektiv ligger priset dock ganska högt.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bakgrundsoskärpan vid F1.8 är otroligt fin och silkesmjuk. Dessutom är detaljgraden och skärpan riktigt bra. För ett F1.8-objektiv är priset dock ganska högt.

Specifikationer

Märke
Sony