Sony FE 24mm F1.4 GM

Om du vill skaffa ett prime-objektiv till din spegellösa Alpha med fullformatssensor, är det här kompakta, lätta och ljusstarka Sony 24mm F1.4 GM helt rätt val.

av Prylguiden #Objektiv #Sony
9.1

Om du vill skaffa ett prime-objektiv till din spegellösa Alpha med fullformatssensor, är det här kompakta, lätta och ljusstarka Sony 24mm F1.4 GM helt rätt val. Optiskt är den enastående. Det förekommer en aning vinjettering på de två största bländarna, men det kan korrigeras i bildbehandlingen om det ens är synligt. Skärpan och kontrasten är i toppklass, missteckning förekommer inte och inre reflexer är under kontroll. Mekaniskt är objektivet härligt. Det har ett fokuslås som du kan omprogrammera till andra funktioner. Det har även en bländarring som dock inte kan låsas i A-läget, men den sista biten mellan 16 och A kör så stramt att det funkar lika bra i praktiken. Totalt sett är det ett väldigt attraktivt objektiv för seriös fotografering.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Sonys nya 24mm F1.4 är fyra gånger ljusstarkare än Sonys större, tyngre och
dyrare 24-70mm F2.8. Lås Bländarringen har inget lås, men från F16 till A kör den stramt. Flexibel Knappen till fokuslåset kan ändras till andra funktioner.

Specifikationer

Märke
Sony