Sony FE 24-105mm F4.0G OSS

Ett perfekt val som normalzoom till Alpha7- och Alpha9-kamerorna. Ännu ett Sony-objektiv som är klart dyrare än Canons L-objektiv.

#Objektiv #Sony
8.9

Sonys nya objektiv på 24–105 mm är robust, vädertätat och balanserar väldigt fint på fullformatskamerorna Alpha7 och Alpha9. Zoomobjektivet har optisk bildstabilisering, och knappen under G:et är ett fokuslås som man använder för att stänga av den kontinuerliga fokusen vid behov. Autofokusen är blixtsnabb och tyst. Man får nästan ingen vinjettering på 24 mm där bildhörnen emellertid inte är lika skarpa som mitten på F4.0. Bildkvaliteten matchar i stora drag Sonys tyngre 24-70mm F2.8 GM för 22 990 kronor som inte balanserar lika bra på kamerorna men är ljusstarkare.
På det dyra GM-objektivet jobbade Sony specifikt med bakgrundsoskärpan, den så kallade bokehn, men med det här objektivet kan du öka den genom att bara zooma in på 105 mm i stället för bara 70 mm. Det nya objektivet är med sitt större zoomområde mer användbart, och tack vare Alpha-kamerornas fina bildkvalitet vid höga ISO-värden är den lägre ljusstyrkan ett problem bara i undantagsfall. På det hela taget är det härligt att använda objektivet, och vi skulle själva välja det framför det ljusstarka 24–70 mm-objektivet. Bildkvaliteten är också bättre än hos Sonys något föråldrade 24–70 mm-
objektiv på F4.0 som tillverkades i samarbete med Carl Zeiss.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Ett perfekt val som normalzoom till Alpha7- och Alpha9-kamerorna.

Ännu ett Sony-objektiv som är klart dyrare än Canons L-objektiv.

Specifikationer

Märke
Sony