Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

För inte så länge sedan fanns det inga originalobjektiv med 600 millimeter supertele för Sony-folket, men så kom det plötsligt två stycken.

av Prylguiden #Objektiv #Sony
9.2

För inte så länge sedan fanns det inga originalobjektiv med 600 millimeter supertele för Sony-folket, men så kom det plötsligt två stycken. Det ena är ett fast 600mm F4.0 för 154 900 kronor. Det andra är betydligt billigare och naturligtvis mindre ljusstarkt. Den utsökta bakgrundsoskärpan i det dyrare objektivet är inte lika uttalad här, men den är fortfarande mycket bra. Skärpa och detaljgrad är oöverträffade i klassen, och autofokusen arbetar snabbt samt mycket tyst. Vi plåtade vattenskidåkare med objektivet på en Sony Alpha 7R IV och fick en mycket hög andel skarpa bilder, även vid tio bilder per sekund och massor av rörelse i motiven.

Objektivet har en snygg och proffsig konstruktion med gedigna material och en intern zoom som inte påverkar objektivets längd. På sidan av objektivet sitter tre programmeringsbara knappar som till exempel kan ställas in för byte mellan olika fokusområden. Det finns även en knapp som väljer mellan tre stabiliseringstyper samt en fokusbegränsare.

Totalt sett ett ytterst prisvärt objektiv som är oumbärligt för utomhussport och natur.

Hitta bästa priset just nu

Conclusion

Totalt sett ett ytterst prisvärt objektiv som är oumbärligt för utomhussport och natur.

Specifikationer

Märke
Sony