anm_sony100-400_01

Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

Kompetent Alpha-objektiv

#Objektiv #Sony
8.8

Det här objektivet har det hittills kraftigaste telet från Sony för fullformatskamerorna i Alpha7-serien och Alpha9. Priset är relativt högt, men så håller Sonys nya objektiv toppklass. Redan från full bländare ger den förnämlig skärpa över hela bildytan. Dessutom förekommer ingen synlig vinjettering och bara en aning kuddformig missteckning omkring 200 mm. Även autofokusen är i toppklass. Vi tog 91 bilder av en bil med Alpha9 under loppet av drygt fyra sekunder med zoomen inställd på 400 mm. Bilen körde rakt mot kameran i 90 km/h. Imponerande nog blev samtliga bilder skarpa.
GM-beteckningen i produktnamnet indikerar att Sony bland annat har satsat på en snygg bokeh – det vill säga bakgrundsoskärpa. Det är emellertid svårt att se skillnad när man jämför med bl.a. Canons motsvarande objektiv. OSS betyder att objektivet har optisk bildstabilisering, och den fungerar bra. Mekaniskt är objektivet av fin kvalitet, men det är inte helt lätt att montera av stativfoten. Det går bara att plocka av den nedersta delen av foten, och till och med det är omständligt.
När du har förträngt hur mycket du fick betala, kommer du verkligen att gilla den här utmärkta telezoomen till stora Alpha-kameror.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Det finns i princip inget att klaga på när det gäller bildkvaliteten, och autofokusen är enastående.
Priset är i saltaste laget, och stativfoten borde ha en mer praktisk konstruktion.

Specifikationer

Märke
Sony