Sony E 16-55mm F2.8 G

Detta ljusstarka allroundobjektiv är avsett för Sonys spegellösa systemkameror med APS-C-sensor, och det håller högsta klass.

#Objektiv #Sony
9.1

Detta ljusstarka standardobjektiv är avsett för Sonys spegellösa systemkameror med APS-C-sensor, där zoomområdet motsvarar 24–82,5 millimeter. Det påminner på många sätt om Fujifilms motsvarande objektiv. Bland annat är objektivet grundligt vädertätat och håller hög optisk klass, men bildstabilisering saknas. En kamera som A6600 med inbyggd stabilisering är därför att föredra framför exempelvis A6400. När det gäller finish och bildkvalitet befinner vi oss i den högsta klassen. Optiken ger utmärkt skärpa med fina detaljer i hela bilden från full bländare till F16. En mycket svag vinjettering uppträder vid F2.8 men vid F4.0 är den borta. Missteckning och kromatisk aberration lyser med sin frånvaro. Objektivet är en välkommen möjlighet att uppgradera från det mindre attraktiva paketobjektivet på 16–50 millimeter till ett objektiv som lever upp till A-kamerornas fina detaljeringsgrad.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Objektivet är en välkommen möjlighet att uppgradera från det mindre attraktiva paketobjektivet på 16–50 millimeter till ett objektiv som lever upp till A-kamerornas fina detaljeringsgrad.

Specifikationer

Märke
Sony