Sigma 35mm F1.2 DG DN Art

Sigma är först med ett 35 mm-objektiv till Sonys fullformatare med en extrem ljusstyrka på F1.2.

av Prylguiden #Objektiv #Sony
9.0

Sigma är först med ett 35 mm-objektiv till Sonys fullformatare med en extrem ljusstyrka på F1.2. Det betyder att man kan ta porträtt i helfigur där personen på ett snyggt sätt isoleras från en mycket oskarp bakgrund, och man kan ta landskapsbilder med skärpa på blad i förgrunden där resten av skogen blir en vackert oskarp bakgrund. Hela 11 bländarlameller ger en snygg och avrundad oskärpa på ljuspunkter i bakgrunden. Bildkvaliteten är oklanderlig, och objektivet tecknar skarpt i mitten även vid F1.2. Våra bilder vid mindre bländaröppningar hade en övertygande skärpa på hela motivet, med störst effekt på F11.

Objektivet väger så mycket som 1090 gram och har en suverän byggkvalitet. Den läckra bländarringen klickar på helt rätt sätt och kan stängas av när man filmar. Det finns en programmerbar knapp på sidan, och objektivet arbetar perfekt ihop med den snabba fokusen i modeller som A7R IV, som vi testade det på.

De 17 linserna förstärker solreflexer i vissa situationer, och om man tycker att F1.8 räcker, kan det vara värt att satsa på Sonys eget objektiv. Det kostar bara hälften så mycket.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Bildkvaliteten är oklanderlig, och objektivet tecknar skarpt i mitten även vid F1.2.

Specifikationer

Märke
Sony