anm_sigma85_F1.4 DG HSM ART

Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art

En milstolpe med själ

#Objektiv #Sigma
9.0

Man kanske måste vara entusiast för att se det, men vissa objektiv har själ, och det har Sigmas nya 85 mm F1.4. Redan från full bländare är det knivskarpt över hela bildytan, och skärpan och kontrasten ökar dessutom svagt hela vägen till F8.0, varpå den klingar av något. Man får en smula vinjettering på F1.4. Den blir obetydlig på F2.0 och är borta på F2.8. Autofokus går snabbt och exakt. Objektivets själ ligger inte bara i bildkvaliteten, som särskilt på de största bländaröppningarna klart överträffar allt från Canon och Nikon, utan även designen och den snyggt grönbelagda frontlinsen. Objektivet finns till Canons, Nikons och Sigmas spegelreflexer och är tätat med en packning mellan fattning och kamerahus. Vikten på 1,1 kilo och längden på 12,6 cm gör att det passar bäst på en fullformatskamera. Priset är avsevärt lägre än för Nikons jämförbara F1.4- och Canons F1.2-modell. Och Sigma är bättre än båda två.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Både bildkvalitet och design är i absolut toppklass. Optiskt och mekaniskt sopar det här 85 mm-objektivet banan med konkurrenterna.
Trots objektivets massiva konstruktion finns det kvar en liten aning vinjettering på F1.4. Den är dock obetydlig på F2.0.

Specifikationer

Märke
Sigma