Sigma 70mm F2.8 DG Macro Art

Mekaniskt och optiskt är objektivet utmärkt. Den största svagheten är långsam autofokus.

av Prylguiden #Objektiv #Sigma
8.5

Sigmas läckra Art-serie har hittills omfattat vanliga objektiv i vidvinkel- till teleområdet. Nu har turen kommit till specialobjektiven, och här kommer Sigma med en 1:1-makrooptik på 70 mm som passar till fullformat. Det finns till Canon, som vi testade, Sigma och Sony E. Objektivet har en läcker konstruktion med av/på-knappar för autofokus och för att begränsa fokusområdet.
Redan vid full bländare är det bra skärpa och den blir ännu lite bättre om man bländar ned till mellan F5.6 och F8.0. Ingen missteckning eller vinjettering märks.
Den största svagheten är att autofokusen är långsam. Brännvidden på 70 mm är ovanlig hos makro för fullformat. Den är i längsta laget för porträttfoto, och i kortaste laget om man fotar insekter då man riskerar att behöva gå så nära att de flyger iväg. Till Canon-kameror finns Canons eget EF 100mm F2.8 Macro USM, som är lite billigare, snabbare och lika skarpt. Versionerna till Canon och Sony är tätade vid fattningen men inte i övrigt. Sigma-versionen är inte tätad.

Hitta bästa priset just nu

Omdöme

Versionerna till Canon och Sony är tätade vid fattningen men inte i övrigt. Sigma-versionen är inte tätad.

Specifikationer

Märke
Sigma